Turen går til

2019

Samsø  -Vesborg Fyr, Issehoved og Stavns Fjord

Lørdag den 14. September.
Tilmelding nødvendig til Lotte 25 77 52 32 senest 1. September.

Tid:6.40  færgelejet i Hou  -sharp! Hjemrejse: kl.18 i Sælvig Havn
Overfarten tager en time. Pris retur for en personbil: 418 kr.  med optil fem personer.

Mødested:Hou Havn ved Samsøfærgen.
Prisen på overfarten er nedsat i denne periode, og det vil vi benytte os af. Vi mødes på havnen i Hou og fylder bilerne med 3-4 pers i hver bil.

Turledere: Rikke 22 24 98 50 og Karen 61 26 55 22

Stavns Fjord foto©RR14.

Vi håber at møde trækket af fugle over Samsø. Derfor kører vi straks til Vesborg Fyr, som er et af de bedste steder at se fugletrækket. Her skal vi også kratluske i baglandet bag fyret.
Vi tager videre til Issehoved hvor frokosten indtages. Her bliver indlagt en længere pause til en lille morfar. Alt efter hvor fuglene findes på dagen, opsøger vi sikkert også Stavns Fjord.

Mogens Wedel Heinen, Samsøs ubestridte fuglekender vil være behjælpelig, når vi nærmer os september, derfor lægger vi os ikke alt for fast på de nævnte lokaliteter. Vel mødt.

Her et link til en rigtig god hjemmeside, som de fugleinteresserede der bor på Samsø har lavet: http://www.samsofugle.easytell.dk

Sneum Digesø, Vadehavet, Kongens Mose og Sort sol.

Lørdag d. 12. oktober

Mødested:P-pladsen ved Sneum Digesøs sydøstlige hjørne – på Sneum Slusevej, Tjæreborg.

Tid:kl. 12 – om vejret vil, slutter vi ca. 19.30 syd for grænsen.

Turledere: Inge Olesen 61 16 57 76 og Lotte Skjærbæk 25 77 52 32

Foran diget

Foran diget. vadehavet foto©RR14

Vi besøger Sneum Digesø, en kunstig sø, der ligger på grænsen mellem hav og marsk syd for Esbjerg. Her er der chance for at se forskellige rastende trækfugle, både ænder, gæs og diverse vadefugle – og måske kommer vandrefalken forbi. Vi udforsker søen og går også en tur langs diget og kigger ud på vaden. Sneum Digesø er et sted som nogle gange byder på gode overraskelser. Man kan læse mere om søens fugleliv her og finde en folder for området her.

Derefter fortsætter vi sydpå og laver et par stop langs Vadehavet, der hvor der er bedst chance for at se fugle på dagen.
På vejen tager vi måske inden om Kongens Mose (Teltkrovej, 6240 Løgumkloster). Her har der sidste efterår og vinter været en del overnattende blå kærhøge og traner, – måske er vi heldige at de er der igen i år. Hvis vejret tillader det, fortsætter vi syd for grænsen i håbet om at se sort sol mellem kl. 18 – 19.30 – så husk aftensmadsmadpakke og pas!

Hvis du ønsker samkørsel, så giv besked pr. mail – lotte.skjaerbaek@gmail.com – eller pr. sms/telefon på 25 77 52 32.
Husk som altid at angive hvilken by/bydel du kommer fra, om du ønsker kørelejlighed eller har bil og kan have nogen med – og i så fald hvor mange.

Alrø Horskær og Kalsemade

Lørdag den 16. November

Mødested: Toiletbygningen til højre før dæmningen

Tid: kl. 10 – 15

Turguider:  Rikke Rørbech 22 24 98 50 og Karen 61 26 55 22

strandeng Alrø

Strandengen på vestsiden af Alrø foto©RR14

Årstiden er ingen hindring for at opleve spændende fugle på den location. Den toppede skallesluger og mange edderfugle ligger i bæltet mellem Alrø og fastlandet. Så find det varme tøj og kikkerten frem. Vi starter med at køre til Egehoved, hvor vi går langs vandet. Måske ser vi jagende havørne og fjeldvåger kan ofte ses svæve over Hjarnø.

Efter et stop ved pollerne, hvor der plejer at ligge mange ænder og gæs, tager vi videre mod Horskær og Kalsemade ved Gylling næs. Her har sølvhejren stået og fisket mens vandrefalken har indtaget sit bytte. Et spændende fuglereservat.
Måske er vi heldige at møde mosehornuglen.

Klostermølle

Søndag den 8.december

Mødested: Den røde lade på Klostermøllevej

Tid: 10-13

Turguider: Rikke, Inge, Karen og Lotte

Traditionen tro mødes vi til jule -og årsafslutning ved Klostermølle.
Der er kommet en stor kampestensgrill inde i laden. Her kan vi tænde op.
Har nogen lyst til at grille en julepølse, er man velkommen. Glöggen varmes på trangia, som vi plejer.

isfugl sidder i det sidste lys i december måned. Foto©IO18

Reklamer