Turen går til

2019

Ugletur ved Vrads og omegn.

Torsdag den 14. februar

Mødested: Vrads Kirke, St. Bredlundvej 1, 8654 Bryrup.
Tidspunkt: kl. 17-20

Breaking News: Fugleturen blir gennemført på torsdag. Men se stadig efter vejrudsigten. Kommer der kraftig regn, må vi rykke turen. Vi kommer til at gå ca. 5 km. Så op på gangvorterne og på med vandreskoene.-:).

 

Turledere: Lotte Skjærbæk (25 77 52 32) og Karen Sander (61 26 55 22)
Gæsteguide: Andreas Winding

Natugle foto©RR18

For et par år siden havde en del af os fornøjelsen af at være på ugletur med Andreas Winding. Selvom natuglen endte med at blive den eneste ugleart på observationslisten, var det en fantastisk aften, og vi har derfor valgt at kaste os ud i endnu en uglejagt. Vi mødes ved Vrads kirke og kører derfra videre i så få biler som muligt til forskellige lokaliteter i området. Garantier gives ikke, men vi håber på – ud over natuglen – at få perleugle og stor hornugle på artslisten. Vi har igen allieret os med Andreas, som er lokalkendt og en dygtig formidler, der ved rigtigt meget om fuglene, så der vil blive rig mulighed for undervejs at lære om fuglenes levevis. Vi kommer til at stå stille og lytte en del af tiden, så husk ekstra varmt tøj og måske en lommevarmer. Hvis vi skal have held til at opleve uglerne, er vi afhængige af godt vejr, dvs. hverken nedbør eller vind. Det betyder, at vi kan blive nødt til at ændre datoen i sidste øjeblik. Hold dig derfor opdateret om evt. ændringer på hjemmesiden eller i Facebook-gruppen, før du tager af sted!

Hvis du ønsker samkørsel, så giv besked pr. mail – lotte.skjaerbaek@gmail.com
eller pr. sms/telefon på25 77 52 32.
Husk som altid at angive hvilken by/bydel du kommer fra, om du ønsker kørelejlighed eller har bil og kan have nogen med – og i så fald hvor mange.

 

Lille Vildmose

søndag den 24. Marts

Tid: kl 10-15.30
Mødested: Lille Vildmosecentret, Birkesøvej 16, Storvorde

Turledere: Karen 61265522, Rikke 22249850

Rørdrum foto©RR18

Vi starter med at se udover den nye Birkesø. Herefter besøger vi de forskellige fugletårne. Vi skal ud til rovfugletårnet og kigge på ørnefodringspladsen i Høstemark, hvor ådsler tiltrækker fugle, som ravn,  kongeørn og havørn. På vores tur rundt i området er der god mulighed for at se både Fjeldvåge og måske Blå Kærhøg. Marts måned byder på masser af sangsvaner og flere forskellige slags gæs, ænder og lappedykkere i søerne. Der er gode chancer for at se traner på engene.

På Hegnsvej holder vi udkig efter Rørdrum, som vi så på vores tur i 2018.

Elg foto©RR18.

Hvis du ønsker samkørsel, så giv besked pr. mail – lotte.skjaerbaek@gmail.com – eller pr.sms/telefon på 25 77 52 32.
Husk som altid at angive hvilken by/bydel du kommer fra, om du ønsker kørelejlighed eller har bil og kan have nogen med – og i så fald hvor mange.

 

 

Værnengene ved Ringkøbing Fjord

Lørdag den 13. April  Kl. 10 – 15.30
Mødested: Kør mod Tipperne og stop ved Nordladen.

Turledere: Inge Olesen  61165776   Rikke Rørbech 22249850

Stor kobbersneppe foto©RR18

Det var en stor succes, da vi sidste år besøgte Værnengene. Derfor starter i igen i år ved den røde lade og kigger udover engene, herefter foregår turen i biler, hvor vi kører på grusvejene rundt i området.
Gæssene er her stadig. Skestorkene er kommet og de mange sangere er også i fuld gang. Brushanerne er landet og flere vadere, som den store kobbersneppe der er karakterfugl for området. Vi håber på klart vejr og store madpakker.

Hvis du ønsker samkørsel, så giv besked pr. mail – lotte.skjaerbaek@gmail.com – eller pr. sms/telefon på 25 77 52 32.
Husk som altid at angive hvilken by/bydel du kommer fra, om du ønsker kørelejlighed eller har bil og kan have nogen med – og i så fald hvor mange.

 

Vejlerne og Bulbjerg

Lørdag den 25. maj

Mødested: Vejlernes Naturcenter, Bygholmdæmningen, Hovedvej A11
Tid: kl. 10 – 16.

Turleder Lotte Skjærbæk 25 77 52 32 og Inge Olesen 61 16 57 76

Lotte ved den nye passage til Lund fjord. foto©RR18.

Turen begynder ved Naturcentret, hvor vi håber på at se stor kobbersneppe, skestork, havørn og traner. Herfra kører vi rundt til nogle af Vejlernes mange fugleskjul- og tårne, hvor der på denne årstid kunne være gode chancer for at se rørhøg, skægmejse, sortterne og måske endda dværgmåge. Vi skal selvfølgelig også et smut til Bulbjerg og hilse på riderne.

Hvis du ønsker samkørsel, så giv besked pr. mail – lotte.skjaerbaek@gmail.com- eller pr. sms/telefon på 25 77 52 32.
Husk som altid at angive hvilken by/bydel du kommer fra, om du ønsker kørelejlighed eller har bil og kan have nogen med – og i så fald hvor mange.

 

Kattinger Watt og Beltringharder Koog
Lørdag –søndag den 22. og 23. juni

Turbeskrivelse kommer senere.

 

 

 

Reklamer